به گزارش دوربین خبر،
باید های حکومت داری خوب
کمال زارعی . کارشناس مسائل سیاسی
حکومت داری خوب یعنی بررسی و اعمال تمام ابعاد چگونگی مطلوب اداره یک کشور در حوزه های مختلف سیاسی ، اقتصادی ، بین المللی و.. طبیعتا دستیابی و حصول حکومت داری خوب زمان گیر و مشکل خواهد بود اما بی شک مورد مطالبه مردم و تعلق خاطر دولت ها و نظام های سیاسی است . امری که با کاربرد درست اختیارات سیاسی و اقتصادی و کاربرد درست کنترل جامعه و مدیریت منابع به منصه ظهور می رسد .
چندیست که بواسطه شرایط برآمده از رویکردهای قابل نقد در حوزه های مختلف سیاسی و اقتصادی در کشور و فشارها و دشمنی های آمریکای ترامپ و مخالفان جمهوری اسلامی ایران ، شرایط و واقعیات حاکم بر کشور در حوزه های مختلف مطلوب و مقبول نیست و دشواریهایی را برای اداره کشور و شرایط زندگی مردم موجب شده است .
در همین راستا هر روز اخبار متعددی درخصوص التهابات سیاسی و اقتصادی، دعواهای جناحی، فسادهای متعدد اقتصادی، رانت خواری ها و مفت خوری ها، اعتراضات مردمی، تورم و گرانی های بی مبنا، بی عدالتی ها و خاصه پروری ها و دهها مورد مشابه منتشر می شوند که بی اعتمادی ناشی از فشارها و دلخوریهای ملت را موجب می شوند. شرایط مذکور که تیشه به ریشه اعتماد مردم و قوام کشور است بلاشک ناشی از سیاستها و رفتارهای غیر قابل قبول و متعارض و متناقض مسئولان و مقامات کشور است که ضرورت رجوع به اصول و ارزشهای انقلابی، اخلاقی و انسانی را دوچندان می سازد .
در چنین شرایطی و در اهداف و برنامه های کوتاه مدت جهت خروج از وضعیت غیر مطلوب کنونی ضروری است شاخص های حکومت داری خوب را مرور و در جهت اجرای حقیقی و واقعی آنها اقدام نماییم از اینرو نکات ذیل بعنوان شاخصها و راهکارهای لازم برای پیگیری حکومت داری خوب ارائه می شود :
1- اغتنام مشارکت مردم .بعنوان یکی از کلیدی ترین شاخصهای کلیدی حکومت داری خوب است که مردم اگر عدالتها و برابری ها را شاهد باشند هر روز همراه تر و در مشارکت و همراهی خود وفادارتر خواهند بود.
2- مسئولیت پذیری دولت و مسئولان. دولت و مقامات مسئولیت پذیر و حسابدهی آنها ، مردم را در مقابل سختیها و دشواریها مقاوم تر خواهد کرد .
3- شفافیت. که با حسابدهی پیوند نزدیک دارد و با اطلاع رسانی مستمر و دقیق و با کاهش ملاحظات مختلف قابل حصول است .
4- عدالت. اینکه عدالت برای همه به یکسان رعایت و شرایط ارتقا همه فراهم باشد .
5- حاکمیت قانون.اعمال بی طرفانه قانون و پاسداشت حقوق انسانی و برابری اجرای قانون برای همه جهت جلوگیری از رانت خواری ها و پیگیری سیاستها و برنامه ها براساس یک شاقول دقیق و واحد دنبال شود .
6- پیوند عمیق با مردم . فاصله های موجود مسئولان و مقامات کشور با مردم ، باید برطرف و پیوند عمیق با مردم و دوری از دعواها و تسویه حسابهای سیاسی شکل گیرد .
7- مبارزه با فساد و رانت خواری. فساد های متعدد اقتصادی و رانت خواری های عده ای معدود مردم را از همراهی ها دلسرد و مقدمات فاصله با حکومت را بیشتر می کند .
8- توجه به نیازهای مردم . توجه به نیازهای مردم و پاسخگو بودن به نیازهای آنها در زمان تنظیمی معقول با هدف خدمت رسانی بی منت بر قوام حکومت و دولت می افزاید .
9- دوری از اشرافی گری . اشرافی گری مسئولان از نکات منفی و غیر مقبول در نزد مردم است که این امر در زمان سختی معیشتی نمود بیشتری خواهد داشت و بر فاصله ها خواهد افزود .
10- رجوع به ارزشهای انقلابی . مروت ، رفاقت و ساده زیستیها و تعلق خاطر به اهداف و برنامه هایی که برای آنها خون دلها خورده شد و خون سرخ عزیزان بیشماری تقدیم شد .
و دهها مورد دیگر که باید مرور شود تا یادآوری شده باشد و برای اعمال بی کم و کاست آن همه مردم ، مسئولان و مقامات یکصدا و یکدل همت گمارند .