به گزارش دوربین خبر
سالمندی به طور قراردادی به معنای شروع سن ۶۵سالگی می دانند؛ سالمندی به عمر نزدیک به، یا بالاتر از، میانگین طول عمر بشر اشاره دارد و بنابراین بخش پایانی چرخهٔ حیات انسان است.
افراد سالمند قابلیتهای تجدید قوای محدودی دارند و بیش از دیگر بزرگسالان در معرض بیماری، سندرمها و کسالت هستند. علم پیریشناسی به مطالعهٔ پزشکی روند پیری، و پیرپزشکی به مطالعهٔ بیماریهایی که سالمندان بدان مبتلا میشوند، مربوط است.
اکنون شش میلیون و ۴۰۰ هزار سالمند بالای ۶۰ سال در ایران وجود دارد که این رقم ۸٫۳ درصد جمعیت کشور را شامل میشود.
مطالعات جهانی از افزایش روزافزون این بیماریها در میان جمعیت سالمند در جوامع مختلف دنیا نشان دارد و گفته میشود در حال حاضر ۳۶ میلیون نفر مبتلا به آلزایمر و ۴٫۳ میلیون نفر مبتلا به پارکینسون در سراسر جهان هستند.
پیش بینیها حاکی است که با توجه به افزایش جمعیت سالمند در جهان، آمار مبتلایان به آلزایمر تا سال ۲۰۵۰ به ۱۱۵ میلیون نفر و مبتلایان به پارکینسون به ۹ میلیون نفر خواهد رسید. آلزایمر و پارکینسون از جمله مهمترین بیماریهای سیستم عصبی دوره سالمندی است که به گفته متخصصان، با توجه به سیر افزایش جمعیت سالمند در ایران در صورت نبود اقدامات پیشگیرانه لازم، در سالهای آتی شیوع بالایی مییابد.
به گفته سرپرست اداره کل بهزیستی مازندران، ۱۳ درصد جمعیت این استان سالمند هستند.
دکتر جمال باقری نسامی، با اشاره به رتبه دوم مازندران در داشتن داری بیشترین سالمند در کشور، می افزاید: مازندران پس از گیلان دومین استان دارای بیشترین سالمند است.
به گفته وی، ۱۳ درصد جمعیت استان سالمند هستند و شناسایی نیازها و پیشگیری از ناتوانی با ورزش روزانه مهمترین الویت در این حوزه است.
وی معتقد است؛ سالمندی اجتناب ناپذیر است و به معنای از کارافتادگی نیست اما داشتن زندگی در صحت و سلامتی با ورزش روزانه در این دوره مهم است.
باقری درباره انتظارات می گوید: فرمانداران و شهرداران بایستی در مناسب سازی اماکن جهت تردد و اوقات فراغت سالمندان و وجود سرویس های بهداشتی مناسب سالمندان پیگیری و اقدامات لازم را انجام دهند.