امروز جمعه 30 فروردین 1398 ساعت 03:13:12

دوربین خبر

کد مطلب : 5698 -تاریخ انتشار : پنج شنبه 02 آذر 1396 -ساعت : 20:51

چاپ به اشتراگ گذاشتن
روغن سویای تراریخته با اسید چرب اشباع کمتر

انجمن ایمنی زیستی ایران:

روغن سویای تراریخته با اسید چرب اشباع کمتر

به گزارش دوربین خبر

‍ ‍ ‍ روغن سویا که ازجمله روغن‌های نباتی پرمصرف در ایالات‌متحده محسوب می‌شود، در سطح جهان نیز محبوبیت روزافزونی یافته است.

????نتایج تحقیقی که توسط دانشمندان آمریکایی انجام شده، نشان می‌دهد که نوعی از این روغن که از سویای تراریخته تهیه می‌شود، ممکن است اثراتی مشابه با روغن‌های معمولی در بدن ایجاد نماید. پژوهشگرانی از دانشگاه #ریورساید #کالیفرنیا #UCR نوعی روغن سویای اصلاح شده ژنتیکی را که در رستوران‌ها استفاده می‌شود، مورد آزمایش قرار داده و دریافته‌اند که این روغن علی‌رغم ایجاد چاقی کمتر و بروز مقاومت به انسولین پایین‌تر در مقایسه با روغن سویای معمولی، ممکن است بازهم تأثیرات بدنی مشابهی با روغن‌های معمولی داشته باشد.
این روغن که Plenish نام دارد و توسط پژوهشگران مورد آزمایش قرار گرفته، در سال ۲۰۱۴ توسط شرکت دوپونت به بازار عرضه شده است.
روغن سویای فوق به‌گونه‌ای مهندسی شده تا #اسید_لینولئیک کمتری داشته و درنتیجه به لحاظ ترکیب، شبیه روغن‌ زیتون شود که اساس رژیم غذایی مدیترانه‌ای بوده و روغن سالمی محسوب می‌گردد.
در این پژوهش هر دو نوع روغن سویای معمولی و پلنیش با روغن نارگیل مقایسه شده‌اند که سرشار از اسیدهای چرب اشباع بوده و در میان رژیم‌های غذایی پرچرب، کمترین میزان افزایش وزن را موجب می‌شود.
فرانسس اسلادک استاد زیست‌شناسی سلولی که سرپرستی این پروژه پژوهشی را به عهده داشته می‌گوید: «ما دریافتیم که هر سه نوع روغن فوق موجب افزایش سطوح کلسترول در کبد و خون می‌شوند. این یافته خط بطلانی است بر این باور عمومی که روغن سویا می‌تواند موجب کاهش میزان کلسترول شود.»
این تیم تحقیقاتی همچنین پلنیش را با روغن‌ زیتون مورد مقایسه قرار داده‌اند. بر اساس نتایج، هر دو نوع این روغن‌ها حاوی مقادیر بالای اسید اولئیک هستند که ازجمله اسیدهای چربی است که به نظر می‌رسد موجب کاهش فشارخون شده و به کاهش وزن کمک کند. محققین فوق، دریافته‌اند که روغن‌زیتون اثراتی مشابه با پلنیش ایجاد می‌کند که شامل ایجاد چاقی بیشتر نسبت به روغن نارگیل و درعین‌حال کمتر نسبت به روغن سویای معمولی است و همچنین ایجاد کبدهای بسیار چرب است. به گفته محققین، این یافته، تعجب‌ برانگیز است، زیرا روغن‌ زیتون معمولا به‌عنوان سالم‌ترین روغن گیاهی محسوب می‌شود.
پونامجوت دیول یکی دیگر از دانشمندان مشارکت‌ کننده در این پژوهش می‌افزاید: «نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد پلنیش که دارای ترکیب اسید چرب مشابه با روغن‌ زیتون است، می‌تواند همانند روغن‌ زیتون موجب ایجاد هپاتومگالی یا بزرگ شدن کبد و همچنین اختلال کبدی گردد.





لینک کوتاه مطلب :


نظر شما در مورد : روغن سویای تراریخته با اسید چرب اشباع کمتر

*

*


(تحلیلی از قیام احمد بن موسی و برادران امام رضا(ع) ؛ نوشته جلیل عرفان منش

ویژه گروه سنی بزرگسال

@doorbinkhabar.ir

آخرین اخبارپربازدیدها

  گزارش رادیوئی و تلوزیونی


bmi.ir