به گزارش دوربین خبر،
بسم الله الرحمن الرحيم
حضرت آيت الله خامنهاي دامت بركاته:
بدون تحقيق، بدون تعقل و فتح سرزمينهاي تازه فكري هيچ كاري نميشود كرد.
پژوهش و تحقيق، اساس و پايه حركت فعاليت پايدار كشور را نشان مي دهد. نقش پژوهش در توسعه همه جانبه پايدار چنان برجسته و انكار ناپذير است كه مي توان آن را بدون ترديد نيروي محرك توسعه در تمام زمينه ها دانست. يكي از عوامل اصلي در رشد و توسعه كشورهاي صنعتي، توجه ويژه اين كشورها به پژوهش و تحقيقات در تمام عرصه هاي علوم است. امروزه كشورهاي در حال توسعه و كشورهاي عقب مانده براي رسيدن به وضعيت كنوني كشورهاي صنعتي و توسعه يافته چاره اي جز توجه به پژوهش و تحقيقات پايه اي ندارند. در كشور ما انجام پژوهش هاي علمي- كاربردي در جهت رفع مشكلات شهري و شهروندي يكي از ضروريات در رابطه با توسعه شهري و شهرنشيني مي باشد.
در راستاي تحقق سند چشم انداز 20 ساله و سياستهاي كلان نظام در حوزه مديريت شهري ضروري است، ظرفيتهاي فني و كارشناسي موجود در سطح سازماني ملي و بين المللي به منظور تدوين اهداف، سياستها، طرحها و برنامههاي بهبود عمران، مديريت و خدمات شهري مورد شناسايي و بهرهبرداري قرار بگيرد. دستيابي به اين هدف در امور مذكور مستلزم شناخت و تجزيه و تحليل تحولات اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، عمران، مديريت شهري و همچنين فنآوري به صورت مستمر، جامع، يكپارچه و به روز ميباشد. با توجه به تنوع و حجم دانش و اطلاعات و نيز سرعت فزاينده تغييرات محيطي كه متأثر از رويكردهاي نوين در زمينه عمران و مديريت شهري و نيز فنآوريهاي روز جهان ميباشد، ضرورت همگامي و آشنايي با رويكردهاي نوين بيش از پيش احساس ميشود. در غير اين صورت مديريت شهري امكان مواجهه فعال و مؤثر با اين تغييرات را نداشته و همواره با دغدغههاي فكري در زمينه تعيين هدفها و سياستها، برنامهها و طرحهاي خود مواجه ميشود.
از اينرو شوراي اسلامي شهر ساري به منظور ارتقا كيفيت تصميمگيري در زمينه استراتژيها و سياستهاي مرتبط با حوزه مأموريتي خود نيازمند انجام مطالعات و پژوهشهاي هدفمند و كاربردي است در اين راستا به منظور نهادينه كردن مطالعات و پژوهشهاي مورد نياز و هچنين ايجاد بانك اسناد و استفاده مدون از فرهيختگان ، دانشگاهيان، اساتيد، دانشجويان و بازنشستگان؛ ايجاد چنيني مركزي ضروري به نظر مي رسد. مركزي كه فعاليتهاي آن با هدف دستيابي به مديريت و توسعه پايدار شهري مبتني بر دانايي محوري، طراحي و كاربست مدلهاي توسعه پايدار متمركز گرديده باشد.
كاركرد اين مركز به طور عمده مرتبط با سياستگذاري، برنامهريزي و مديريت راهبردي در پژوهشها از جمله تعيين جهتگيريهاي پژوهشي، تعيين و پيگيري جذب بودجههاي پژوهشي، پيگيري مديريت اجرايي پژوهشها همچون سازماندهي، برنامهريزي و بهكارگيري ظرفيتهاي پژوهشي در مراكز دانشگاهي و پژوهشي و نظارت و ارزيابي و پيادهسازي نتايج خروجيهاي پژوهشي در محيطهاي كاربردي ميباشد. حوزه اجرايي شامل مركز پژوهش، مراكز دانشگاهي و پژوهشي، شركتها و پژوهشگران بوده كه به عنوان مجريان طرحهاي پژوهشي با هدايت حوزه مديريتي به شناسايي، تعريف و اجراي طرح با تعامل نزديك و مشاركت حوزههاي مأموريتي اقدام ميكنند.
آنچه بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد اين است كه مركز پژوهش هاي شوراهاي اسلامي شهر هاي ايران به موازات مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي مي بايست به فعاليت هاي خود ادامه دهند. اميدواريم با ايجاد چنين مركزي بتوانيم گام هاي موثر و مبتني بر واقعيت براي شهرمان برداريم.